2014. július 8., kedd

A búra alatt 2. évad 2.rész (Under The Dome s02e02)

Figyelem spoiler! Mint kiderült az első évad 2 hét alatt zajlott le. Ami számomra kicsit fura, mivel olyan sokféle dolog történt barátkozások, harcok, egymásra találások, amit 2 hét alatt kicsit sűrűnek tűnik.



Mint ahogy a film elején Barbi és Juli ébredeznek a pillangós ablak alatt és Juli megszólal, hogy ez mennyire hiányzott már neki. Miközben épphogy megtudta, hogy Barbi ölte meg a férjét két napja mondjuk.
Az infestation cím gondolom a valamilyen fura Búra hatás miatt történő hernyó túlnépesedésre utal. Emiatt és a különleges mágneses hatások eredményeként megváltozott étkezési szokásuk felkelti Rebeka érdeklődését. Rebeka, aki miután pár óra alatt felmérte a környező földeket úgy dönt felégeti a búzatermést így megmentve a még nem fertőzött táblákat. Ez persze nem tetszik senkinek mert a Búra benntartja a füstöt. Nagy ijedtségben úgy döntenek lepermetezik egy kis repülővel a környéket, amit Barbi egy cseles húzással megszerez és jó gazda módjára megmenti a termést. Teszi ezt Big Jim segítségével aki a narkó biznisze során berakott egy plusz tankot a repülőbe.
Big Jim lassan valami vallási szekta vezetőjévé kezd válni a helyi idős hölgyek támogatásával. Az ő végzete, hogy megmentse a Búra alatt élő nyugdíjasokat.
Az előző rész végén a kis pultos csaj véres kézzel megtapogatta a suliban az egyik öltözőszekrényt miközben próbált barátkozni a vizihulla csajjal. Most kiderült, hogy az ismerkedés nem sikerült túl jól a csaj meghalt, Junior találja meg miután elhessegette a több mázsa lepkét a testről. Junior gyenge idegeit már tapasztalhattuk a szerelme hullájának megtalálása sem dobja fel a világlátását. Bosszút esküszik meg minden.
A vizihulla csajt megtalálják az erdőben kempingezik. A leszbi pár lánya meg a pultos csaj testvére felkapják és hazaviszik. Juli felápolja és a csaj elmondja neki, hogy látta ki ölte meg a pultos csajt. Ezután lecsukják majd majdnem megölik a bosszúálló fiatalok, de mégsem mert a pultos csaj karján egy férfi azaz egy NAGY markolásnyomot találnak így megkegyelmeznek neki. Junior biztos benne, hogy Big Jim ölte meg és tök ideges emiatt.
Big Jim pedig úgy néz ki szektavezér lesz. Juli és Barbi meg aggódnak emiatt.
Ez a rész is hozta a szokásos semmit.

Ajánlott olvasmányok: 2. évad 1. rész
http://smokingbarrels.blog.hu/2014/07/07/sorozat_a_bura_alatt_under_the_dome_2x01

Stephen King: A Búra alatt
http://movietank.blog.hu/2014/05/23/stephen_king_a_bura_alatt_316

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése